به گزارش خبرنگار اجتماعی- فرهنگی تابناک، همه وزرای پیشنهادی پزشکیان بالاخره از مجلس رای اعتماد گرفتند و دیگر هیچ گزینه منتظری، برای ورود به کابینه چهاردهم به عنوان وزیر، وجود ندارد.
در چنین شرایطی نام ها و نشانه هایی از گزینه های مطرح وزارتخانه های حوزه اجتماعی و فرهنگی، در روزها و لحظه های آخر از کاروان کابینه باز ماندند.
حالا باید در انتظار روزهای بعد، تعیین تکلیف سمت های معاونت و مشاورت های رئیس جمهور و انتصاب یا عدم انتصاب این گزینه ها به عنوان یاران کلیدی و محوری وزرای منتخب بود.
بازمانده وزارت کار؛ در مسیر مناطق آزاد
محمد کبیری جوان مورد نظر و حمایت شده از سوی اصلاح طلبان و سید محمد خاتمی برای وزارت کار، یکی از مهم ترین بارمانده ها از وزارت دوران آغازین پزشکیان است. به نظر می رسد او بالاخر در بخش مهمی از دولت، مشغول به فعالیت خواهد بود.
بر اساس اخبار رسیده به خبرنگار فرهنگی- اجتماعی تابناک، کبیری، به احتماال بسیار زیاد، جایگزین عبدالملکی در مدیریت و دبیری مناطق آزاد کشور خواهد بود.
وی ظاهرا خود نیز علاقه مند به حضور در این عرصه و ایجاد تغییراتی در شرایط فعلی مناطق آزاد است.
سید جواد حسینی در دانشگاه فرهنگیان یا مسیری نو؟!
سیدجواد حسینی، بازمانده وزارت آموزش و پرورش است که در سال ۱۳۴۶ در توابع شهرستان سبزوار متولد شده است،
او مدرک دکترای جامعه شناسی از دانشگاه ملی روسیه دریافت کرده است. در دولت دوازدهم حسن روحانی مدت کوتاهی را به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش منصوب شد، او سوابق دیگری از جمله مدیرکلی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی، معاونت سیاسی، امنیت و اجتماعی استانداری خراسان رضوی و قائم مقامی آن را برعهده داشته است، او همچنین ریاست سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور و معاونت وزیر آموزش پرورش را نیز در پیشینه خود به ثبت رسانده است.
او اگر بخواهد در زیر مجموعه این وزارت حضور دشته باشد، احتمالا گزینه هایی همچون دانشگاه فرهنگیان می تواند برایش مطرح باشد. هرچند این احتمال وجود دارد وی به گزینه دیگری غیر از آموزش و پرورش بیندیشد.
علیرضا تابش و پایان امیدواری نصف و نیمه
علیرضا تابش مدیر بنیاد فارابی بود، اما او را بیش از هر عنوان و سمت و سابقه با نام دایی اش، سید محمد خاتمی به یاد میآورند. او همچنین برادر کوچکتر محمدرضا تابش نماینده اسبق مردم ارکان در مجلس نیز هست.
او تا آخرین لحظات رای گیری برای کابینه، از افراد امیدوار بود؛ صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری از مخالفان جدی در صحن برخوردار بود و همین موضوع تابش را می توانست امیدوارتر از همه برای رسیدن به وزارت نگه دارد. اما فعلا ماجرا منتفی است.
تندگویان، شاید همان وزارت ورزش
محمد مهدی تندگویان، عضو شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم و سخنگوی فراکسیون اصلاح طلبان شورای شهر در آن دوره بود. وی فرزند شهید محمدجواد تندگویان وزیر نفت دولت محمدعلی رجایی است که زمانی که در سمت وزارت نفت بود در جنگ ایران و عراق به شهادت رسید. همچنین تندگویان در دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران (۱۳۹۲ – ۱۳۹۶) به عنوان یکی از ۳۱ عضو منتخب و تحت عنوان فهرست اصلاح طلبان به شورای شهر تهران راه پیدا کرد.
وی که پس از اتمام شورای چهارم و از ۲۳ شهریورماه ۱۳۹۶ تندگویان با حکم دکتر سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان دولت دوازدهم، به عنوان معاون امور ساماندهی جوانان این وزارتخانه مشغول به کار شده بود، بعید نیست با توجه به سابقه آشنایی و سابقه کاری نسبتا مشترک و طولانی مدت با دنیا مالی، وزیر ورزش و جوانان، در همین وزارتخانه سمت بگیرد.
رئیس کرمی، در مسیر مدیریتی تخصصی تر
سید رضا رئیس کرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص روماتولوژی کودکان، رئیس کمیته سلامت ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان، معاون درمان و بهداشت جمعیت هلال احمر، معاون جهاد دانشگاهی، گزینه ای برای وزارت بهداشت بود.
او که احتمال می رفت از گزینه های وزارتخانه های اجتماعی دیگر نیز باشد، حالا چه بسا از نهادهای علمی و تخصصی تری همچون جهاد دانشگاهی و یا نهادهایی مشابه سر دربیاورد. چه بسا می توان جایگاه ویژه تری نیز برایش متصور بود
حسین انتظامی معاونی در وزارت ارشاد
همان روزی که انتظامی، از معرفی سید عباس صالحی به وزارت ارشاد پزشکیان اعلام خشنودی کرد، کاری متفاوت از سایر گزینه های احتمالی وزارت را رقم زده بود.
او یا سید عباس صالحی سابقه همکاری دارد و این بار نیز، نظر به جمیع شرایط، یکی از مدیران ارشد این وزارتخانه خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.